6ωρο μετά Μουσικής: Πως η 6ωρη εργασία αναπτύσσει τα ταλέντα μίας επιχείρησης

Η 6ωρη εργασία αποτελεί μία σπουδαία εργασιακή καινοτομία, η οποία έχει της ρίζες της στη Σουηδία, όταν στις αρχές του 2000 ορισμένες εταιρείες και οργανισμοί του δημόσιου τομέα άρχισαν να πειραματίζονται.

Στην Ελλάδα, η 6ωρη εργασία αποτελεί καινοτομία της KRS, η οποία την εφάρμοσε με επιτυχία από την 1η Ιανουρίου του 2022.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την 6ωρη εργασία διαβάστε: 6ωρη εργασία: Τι δείχνουν οι μελέτες για το 6ωρο; 

Το 6ωρο και το ταλέντο της Λαμπρινής

Η ομάδα του Greeco, παρακολούθησε με μεγάλη χαρά την μουσική παράσταση μίας από τις εργαζόμενες της λογιστικής εταιρείας της KRS, της Λαμπρινής, στο Ωδείο Ηχογένεση, η οποία ξεκίνησε πάλι να ασχολείται με τη μουσική, που τόσο αγαπούσε από μικρή, μόλις ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία.

«Αγαπούσα τη μουσική από πολλή μικρή και έκανα κιθάρα πολλά χρόνια, ως μία μορφή απασχόλησης, από το σχολείο.

Είχα δεθεί αρκετά με τον καθηγητή μουσικής μου, όμως λόγω ενός τραγικού συμβάντος αποφάσισα να σταματήσω τα μαθήματα πριν πάρω το πτυχίο μου.

Τα επόμενα χρόνια, ενώ σπούδαζα έπρεπε ταυτόχρονα να δουλεύω προκειμένου να καλύπτω τα έξοδα μου. Έπρεπε να θυσιάσω κάτι λόγω του δύσκολου προγράμματος μου και δυστυχώς αυτό ήταν η κιθάρα και γενικότερα η μουσική», δήλωσε η Λαμπρινή στην ομάδα του Greeco.

Όπως η ίδια ανέφερε, αν και τελείωσε τις σπουδές της, οι απαιτήσεις της δουλειάς της έγιναν όλο και μεγαλύτερες, οδηγώντας την να αφιερώσει ένα τεράστιο μέρος της ημέρας της σε αυτή.

«Για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής μου ήμουν από τη δουλειά στο σπίτι και από το σπίτι στη δουλειά. Δεν είχα τον απαραίτητο χρόνο για τον εαυτό μου, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή καθώς το 8ωρο πολλές φορές γινόταν 10ωρο», συνέχισε η Λαμπρινή, αναφέροντας πως πλέον δεν πέρναγε καλά στη δουλειά στην οποία βρισκόταν.

«Έτσι, πριν 2 χρόνια αποφάσισα να αρχίσω να στέλνω βιογραφικά, και εν τέλει χτύπησα την πόρτα της KRS».

6ωρη εργασία

Το υποστηρικτικό περιβάλλον της εταιρείας που έκανε τη διαφορά

Η Λαμπρινή αναφέρθηκε μάλιστα στην εταιρεία της KRS, η οποία όπως ανέφερε, λόγω του 6ωρου αλλά και του υποστηρικτικού περιβάλλοντος της, την οδήγησε στο να ασχοληθεί ξανά με την κιθάρα.

«Ο άνθρωπος που με παρακίνησε να ξεκινήσω ξανά τα μαθήματα κιθάρας ήταν ο κύριος Ράικος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μάλιστα, η παρακίνηση του κύριου Ράικου, αλλά και η ενασχόληση όλων μας με το εταιρικό TikTok της KRS, με βοήθησε στο να μειώσω το άγχος μου και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση», πρόσθεσε η Λαμπρινή.

Όντως, είναι πραγματικά σπάνιο ένας εργοδότης να στηρίζει τους εργαζόμενους του να κυνηγούν τα ενδιαφέροντα τους, εκτός του εργασιακού χώρου. Ο Κωνσταντίνος Ράικος όμως, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεντεύξεις του, πιστεύει πως μία επιτυχημένη εταιρεία έχει ευτυχισμένους ανθρώπους.

Τέλος η Λαμπρινή αναφέρθηκε και στο νέο δάσκαλο μουσικής της ο οποίος είναι επίσης πολύ υποστηρικτικός, και της επιτρέπει να εξελίσσεται συνεχώς.

Η KRS έχει βραβευτεί για το 6ωρο

Η λογιστική εταιρεία της KRS, μάλιστα, έχει κερδίσει το βραβείο της καλύτερης λογιστικής εταιρείας της χρονιάς στην Αττική, για το 2023, μαζί με συνολικά 11 βραβεύσεις, χάρις τις καινοτόμες εφαρμογές της, την πελατοκεντρική της νοοτροπία, και φυσικά χάρις την εφαρμογή της 6ωρης εργασίας, η οποία αποτέλεσε το όραμα του ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνου Ράικου.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διακρίσεις της εταιρείας, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Εν κατακλείδι

Η 6ωρη εργασία, έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο ευνοεί τους εργαζόμενους μίας εταιρείας, βοηθώντας τους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, εξισορροπώντας την εργασία με την προσωπική τους ζωή, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει και αυξάνει την αποδοτικότητα μίας εταιρείας.

Το στοίχημα της KRS όχι μόνο πέτυχε αλλά εξέλιξε την εταιρεία, δημιουργώντας ένα υγιές και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης – Βρεθήκαμε στο Open Coffee Athens #113

Ακολουθήστε μας στο Facebook, linkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d