Ο Μιχάλης Χατζηλίας μιλάει για την Akeydor Digital, τον χώρο της τεχνολογίας και την αξία της καινοτομίας

Ο Μιχάλης Χατζηλίας, CEO και Founder της Akeydor Digital μιλάει στην ομάδα του Greeco για την πορεία του, τα challenges και τα μελλοντικά του σχέδια.

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Ήταν πάντοτε όνειρο ζωής να βλέπω και να μαθαίνω από επιτυχημένους επιχειρηματίες που έχτιζαν από το μηδέν δική τους επιχείρηση, προσφέροντας γνώσεις και εργασία σε συναδέλφους, αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Η προσφορά γνώσης και παροχών – τεχνολογίας στην κοινωνία με ενδιέφερε από μικρό παιδί, και ο πιο άμεσος τρόπος να το πετύχω ήταν αποκτώντας τον έλεγχο εγώ ο ίδιος μέσω της δικής μου εταιρείας. Τα χρόνια μου στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδυνάμωσαν τις γνώσεις μου και αυτή μου την επιθυμία.

Τι κάνει την Akeydor να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου;

Η Akeydor Digital σήμερα προσφέρει εξαιρετικά εξειδικευμένη τεχνολογία που σχετίζεται με την απομακρυσμένη πρόσβαση, εργασία και εκπαίδευση μέσω πλατφόρμας λογισμικού. Η εξαιρετική εξειδίκευση αυτή, όπως και η χρήση των κινητών συσκευών (smartphones) και tablets, για την επίτευξη αυτής της εξειδίκευσης, και άλλων συσκευών (όπως scanners και μηχανημάτων), δίνει στην εταιρεία μας μια διαφορετική ικανότητα και παρουσία στην παγκόσμια αγορά.

Σε συνδυασμό με την απόλυτη ασφάλεια και κρυπτογράφηση που προσφέρει η πλατφόρμα, όπως και με την συμμόρφωση στα απαραίτητα πρωτόκολλα, μας καθιστά ηγέτη στην απομακρυσμένη υποστήριξη, πρόσβαση, διαχείριση και εκμάθηση μέσω τεχνολογίας.

akeydor digital

Τι σημαίνει η λέξη καινοτομία για εσάς και πως την εφαρμόζεται μέσω της εταιρείας σας;

Είναι σημαντικό να προσφέρουμε αυτή την διαφορετική νότα, παροχή, εξειδίκευση στο κοινωνικό σύνολο, μέσω τεχνολογιών. Καινοτομία για μας σημαίνει να βελτιώνουμε την τρέχουσα κατάσταση του πελάτη μας, μειώνοντας τα καθημερινά λειτουργικά του έξοδα, και βελτιστοποιώντας – αξιοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία του που ήδη έχει στις εγκαταστάσεις του.

Παρέχουμε την εξειδίκευση να το πραγματοποιούμε αυτό σε καθημερινή βάση σε όλους μας τους πελάτες παγκοσμίως.

Συνεργάζεστε με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες και Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Τι είναι αυτό που κάνει τους συνεργάτες να εμπιστεύονται την Akeydor;

Η ταχύτητα ανταπόκρισης στον πελάτη (άμεση την ίδια μέρα και στιγμή), η ικανότητα να διαβάζουμε την ανάγκη του άμεσα, η εξαιρετική γνώση των δικών μας προϊόντων ώστε να προτείνουμε άμεσα το σωστό (most appropriate) προϊόν ανάλογα τις ανάγκες του, και η εξαιρετική σχέση με όλους τους vendors ώστε να εκτελούμε αποφάσεις άμεσα για τους πελάτες μας, μας καθιστούν προτιμητέο supplier για πολλούς πελάτες μας στον κόσμο σήμερα.

Επίσης η συνεχής επικοινωνία με όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας ώστε να διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία του προϊόντος, η δωρεάν παροχή υποστήριξης σε όλα μας τα προϊόντα – και η άμεση υποστήριξη όταν χρειαστεί, δίνουν φερεγγυότητα στην εταιρεία μας εδώ και 17 χρόνια λειτουργίας.

Ποια ήταν μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πως τη διαχειριστήκατε;

Υπήρξαν χρόνια που όλος ο κόσμος παρέμεινε σε στάση αναμονής για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Από την Lehman Brothers το 2007, έως την εποχή του covid πρόσφατα. Υπήρξαν πόλεμοι και ανατροπές σε καθεστώτα.

Υπήρξαν δυσκολίες για όλες τις εταιρείες σε όλους τους κλάδους. Εμείς επιμείναμε, πιστεύαμε πάντα στην δυναμική της εταιρείας, στους vendors μας, στα προϊόντα και στους ίδιους μας τους εαυτούς, στις ικανότητες των στελεχών, των προϊόντων και στην εμπιστοσύνη των πελατών και συνεργατών μας – επιμείναμε, και βρισκόμαστε ακόμα πιο δυνατοί σήμερα, 17 χρόνια μετά την ίδρυση της Akeydor.

Ποια θα ήταν η συμβουλή σας για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο κλάδο;

Επιμονή, μεθοδολογία και απόλυτη ειλικρίνεια στους πελάτες και συνεργάτες χρειάζεται σε όλους τους κλάδους. Εάν όμως θα μπορούσα να πω δυο λόγια για τα κλειδιά της επιτυχίας, αυτό θα ήταν το εξής:

Η συνεχής απόκτηση νέας γνώσης για νέες τεχνολογίες (μέσα από παγκόσμιες εκθέσεις), και η σωστή τοποθέτησή τους στα κανάλια διανομής αυτών των νέων τεχνολογιών προς την αγορά.

Η προσπάθεια εξειδίκευσης, και η διεθνής παρουσία αυτής της εξειδίκευσης στην παγκόσμια αγορά.

Τέλος, η επιλογή των σωστών συνεργατών ώστε η νέα τεχνολογία να φτάσει στην αγορά με επιτυχία.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κοιτάτε σε έναν συνεργάτη; Ψάχνετε νέους συνεργάτες για την ομάδα σας αυτό το διάστημα;

Η εταιρεία μας αποσκοπεί να μεγαλώσει την ομάδα μας στο τμήμα Business Development τόσο για τις διεθνής μας συναλλαγές όσο και για την Ελλάδα φυσικά – ως εκ τούτου, έχουμε ήδη αναρτήσει στα μέσα αγγελίες για θέσεις εργασίας, οι οποίες θα επικεντρώνονται στην επικοινωνία με τους πελάτες και συνεργάτες μας (Partners) στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East).

Η νέα ομάδα, οι νέοι μας συνεργάτες θα κάνουν focus λοιπόν στην επικοινωνία και στην γνωστοποίηση των τεχνολογιών μας στους πελάτες και συνεργάτες μας, θα επικεντρώνονται στην παρουσία μας σε διεθνής εκθέσεις, και θα διαχειρίζονται τις καθημερινές μας επικοινωνίες.

Θα είναι δηλαδή η ταυτότητα της επιχείρησής μας. Ως εκ τούτου, η ικανότητα και η διάθεση άμεσης και άριστης επικοινωνίας, προκειμένου για την διαχείριση των υφισταμένων συνεργατών αλλά και για την σύναψη νέων, είναι απαραίτητα προσόντα που ζητούμε στην ομάδα.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας μερικά από τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μέσα στα χρόνια η Akeydor έχει δυναμώσει την ομάδα της, και έχει αποκτήσει νέα δυναμική στην παγκόσμια αρένα. Στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε ακόμα περισσότερες νέες τεχνολογίες στο portfolio μας με την ανάλογη εξειδίκευση, τις οποίες θα διοχετεύσουμε στην παγκόσμια αγορά μέσω reseller partners και distributors στην κάθε χώρα.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρόκειται να ενδυναμώσουμε την ομάδα μας, να την στελεχώσουμε με νέα ικανά άτομα που θα την εκπροσωπήσουν παγκοσμίως, όπως και να αποκτήσουμε νέους partners ανά τον κόσμο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Akeydor Digital εδώ.

Διαβάστε επίσης – 10 επιχειρηματικές ιδέες του χθες που δεν θα πετύχαιναν σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Facebooklinkedin και Twitter

Απάντηση

More from author

Related posts

spot_img

Latest posts

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η Καριέρα, οι Τίτλοι και τα Κέρδη του Σπουδαίου Έλληνα Τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όνομα συνώνυμο της ελληνικής επιτυχίας στο τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1998. Το τένις ήταν στο αίμα του, με...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένα αφιέρωμα στον Greek Freak, που σπάει κάθε ρεκόρ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως "The Greek Freak", είναι μια πανύψηλη φιγούρα στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, όχι μόνο για τον εντυπωσιακό αθλητισμό...

Blackstone και Digital Realty ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Blackstone, αμερικανική επενδυτική εταιρεία, συνεργάζεται με την εταιρεία κέντρων δεδομένων Digital Realty για τη δημιουργία κοινής επιχείρησης με σχέδια επένδυσης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων...

Κάνε εγγραφή για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις!

Κάνε εγγραφή και γίνε μέλος της μεγαλύτερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα!

%d