10 hacks του chatgpt

Το Chatgpt είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 hacks του chatgpt και το πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

1. Ξεκινήστε συγκεκριμένα

Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ερωτήσεις σας, τόσο πιο ακριβής και συνοπτική θα είναι η απάντηση. Αντί να ρωτήσετε “Πώς λειτουργεί η φωτοσύνθεση;”, θα μπορούσατε να ρωτήσετε “Ποιος είναι ο ρόλος της χλωροφύλλης στη φωτοσύνθεση;”.

2. Δομή της προτροπής

Μερικές φορές, η δόμηση της ερώτησής σας με διαφορετικό τρόπο ή η αναδιατύπωσή της μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν πήρατε την απάντηση που θέλατε την πρώτη φορά, δοκιμάστε μια διαφορετική οπτική γωνία.

3. Καθοδηγήστε την απάντηση

Αν θέλετε μια απάντηση με συγκεκριμένη μορφή (π.χ. λίστα ή οδηγό βήμα προς βήμα), προσδιορίστε το στην ερώτησή σας. Για παράδειγμα, “Απαριθμήστε τα οφέλη του διαλογισμού” ή “Δώστε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την παρασκευή γαλλικού τοστ”.

4. Ρύθμιση θερμοκρασίας

Εάν έχετε τον έλεγχο των ρυθμίσεων του μοντέλου, η προσαρμογή της “θερμοκρασίας” μπορεί να βοηθήσει. Μια υψηλότερη θερμοκρασία κάνει τις εξόδους πιο τυχαίες, ενώ μια χαμηλότερη τις κάνει πιο ντετερμινιστικές.

5. Όριο μήκους

Για να αποφύγετε τις υπερβολικά μακροσκελείς απαντήσεις, ορίστε ένα όριο συμβόλων ή λέξεων. Αυτό αναγκάζει το μοντέλο να είναι πιο συνοπτικό.

6. Συνεχής διάλογος

Εάν εμβαθύνετε σε ένα θέμα, διατηρήστε το πλαίσιο. Αντί να ξεκινάτε από την αρχή, αναφερθείτε σε προηγούμενα μέρη της συζήτησης για να βοηθήσετε το μοντέλο να παραμείνει στο σωστό δρόμο.

7. Επαληθεύστε τις πληροφορίες

Παρόλο που το ChatGPT είναι ενημερωμένο, να επαληθεύετε πάντα τις κρίσιμες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ειδικά αν πρόκειται για ακαδημαϊκούς, ιατρικούς ή νομικούς σκοπούς.

8. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση

Αν και είναι δελεαστικό να ρωτάτε τα πάντα, μερικές φορές το να κάνετε διαλείμματα, να κάνετε ανεξάρτητη έρευνα ή να συμβουλευτείτε ανθρώπινους εμπειρογνώμονες μπορεί να προσφέρει διαφορετικές γνώσεις που ένα μοντέλο μπορεί να μην καταγράφει.

9. Πειραματιστείτε με ερωτήσεις ανοικτού τύπου

Για να δημιουργήσετε δημιουργικές ιδέες ή καταιγισμό ιδεών, χρησιμοποιήστε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσετε “Ποια είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας;”, ρωτήστε “Ποιες είναι μερικές μοναδικές πολιτιστικές πρακτικές στη Γαλλία;”.

10. Μείνετε ασφαλείς

Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία. Παρόλο που τα μοντέλα του OpenAI δεν αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα συνομιλίας, είναι καλή πρακτική να μην μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες.

Με λίγα λόγια

Να θυμάστε ότι, όπως όλα τα εργαλεία, το ChatGPT έχει τα δυνατά του σημεία και τους περιορισμούς του. Ενώ είναι μια εξαιρετική πηγή για γρήγορη πληροφόρηση, brainstorming και γενικές ερωτήσεις, πάντα να διασταυρώνετε και να επαληθεύετε κρίσιμες πληροφορίες και να κατανοείτε τους περιορισμούς του σε συγκεκριμένα σενάρια.

Διαβάστε επίσης – F1 – Πόσο κερδοφόρα είναι η Φόρμουλα 1 ως επιχείρηση; 

Ακολούθησε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

More from author

Απάντηση

Related posts

Latest posts

10 κατηγορίες e-commerce και πως θα τις αξιοποιήσετε

Το e-commerce (ηλεκτρονικό εμπόριο) έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε, προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν σχεδόν κάθε...

Πως μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του προϊστάμενου σας

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης πτυχή κάθε επαγγελματικής σχέσης, ειδικά αυτής που έχετε με το προϊστάμενο σας. Το να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των προϊσταμένων σας...

Πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν επενδυτή;

Το να πείσετε έναν επενδυτή να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή σας ή το έργο σας είναι μια δύσκολη αλλά ουσιαστική πτυχή της επιχειρηματικότητας. Η διαδικασία...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

Αρέσει σε %d bloggers: